Veelgestelde vragen

1 Wat is Yuge?

Yuge is dé definitieve app om de leukste winkels, galerieën, boetiekjes, vintage, pop-up stores en andere hotspots te vinden in Barcelona en nu óók in AMSTERDAM. Schakel makkelijk tussen de steden met de City Switch, te vinden op Settings.

2 Waar kan ik Yuge gebruiken?

In 2016 is Yuge als eerste gelanceerd in Barcelona. Dit jaar is Yuge ook beschikbaar in Amsterdam. Sta je op het punt om een citytrip te maken richting Barcelona dan is Yuge een must have om op voorhand alle leuke winkels te ontdekken. Verlies geen tijd als je in Barcelona bent maar weet precies waar je naartoe moet met Yuge. Met onze app weet je het beter te vinden dan een local! En nu dus ook Amsterdam 'under your fingertips' en 'into your pockets' :-)

3 Hoeveel winkels zitten op Yuge?

Op dit moment zijn er meer dan 600 winkels in Barcelona aangesloten op Yuge. In elke wijk of deel van de stad kun je nu leuke winkels ontdekken. Bijvoorbeeld de Gotische wijk, El Born, Barceloneta, Gracia of Eixample. Elke wijk heeft zo zijn unieke stijl en winkels. Amsterdam heeft nu al meer dan 75 winkels, dat gaat snel.

4 Wat betekent de naam Yuge?

Yuge is New York slang voor het Amerikaanse woord "Huge", wat uiteraard “groots” betekent. Yuge will hét grote verschil maken voor de kleine winkelier. Yuge voegt alle kleine winkeliers samen op een platform om ze gezamenlijk groots te maken.

5 Moet ik betalen voor Yuge?

Nope, Yuge is gratis. Als gebruiker hoef je niet te betalen om de App te downloaden.

6 Op welke mobiele toestellen werkt Yuge?

Yuge heeft een mobiele App gebouwd speciaal voor op iPhone en Android. Yuge werkt overigens ook op Web. Alle winkeliers hebben een eigen webpagina waarop een greep uit de collectie zichtbaar is. Zo krijg je een super indruk van de winkel.

7 Moet ik een profiel creëren om Yuge te gebruiken?

Nee, om Yuge te gebruiken hoef je geen profiel te creëren. Registreer makkelijk d.m.v. je telefoonnummer en je kunt meteen aan de slag.

8 Hoe gebruik ik Yuge?

Thuis op de bank of tijdens het winkelen in de stad. De app is zo ontwikkeld dat alle twee makkelijk kan. Ben je thuis of in het hotel dan kun je makkelijk door alle categorieën scrollen. Je hebt direct overzicht. Ben je in de stad, dan open je de Map en zie je in een oogopslag wat er om je heen te vinden is.

9 Hoe krijg ik snel een overzicht van alle winkels?

De eerste tab in de app geeft je een fantastisch overzicht van alle winkels. Er zijn vele categorieën winkels van galerieën tot mode, lokale designers winkels, tot aan (hand made) juweliers en heel veel meer.

10 Hoe bewaar ik winkels en producten die ik leuk vind?

Als je een winkel tegenkomt die je wilt bewaren voor later dan kun je dat doen door het hartje op de cover photo te selecteren. Deze winkel wordt dan toegevoegd aan jouw lijst met favorieten die je kunt vinden onder de "IK" tab. Daar tonen we ook de lijst met producten die je in de app hebt gefavoriseerd.

11 Heeft de app ook iets om mij te verrassen?

Jazeker, daar hebben we iets leuks voor. Ga naar de derde tab (met het lampje) om producten aangeboden te krijgen obv wat jij leuk vindt. Dit kun je personaliseren door de categorieën te selecteren. Knopje rechts bovenin. Hoe meer je deze feature gebruikt des te beter weet onze server wat jij leuk vindt.

12 Hoe vind ik een winkel op de kaart?

Op de meest rechter tab onderaan vind je een compleet overzicht van alle winkels in de stad. Zoom in naar het gebied dat je wilt bezoeken en klik onderin op de cover photo. Dit brengt je direct naar de winkel. Vandaar kun je ook routes activeren.

13 Hoe weet Yuge welke winkels dicht bij zijn?

Yuge maakt gebruik van GPS om te bepalen welke winkels het dichts in jouw buurt zijn. Zorg ervoor dat je GPS signaal "vers" is voor de beste gebruikerservaring.

14 Waarom Yuge?

De onafhankelijke winkelier heeft het steeds moeilijker om de concurrentie aan te gaan met grote merken en winkelketens met een veel groter budget. Een voor een worden kleine winkeltjes uit de binnenstad weggedrukt terwijl deze zaken daar in veel gevallen al generaties lang zaten en onderdeel uitmaken van het karakter, charme en identiteit van een stad. Met Yuge dragen wij ons steentje bij om dit te beschermen.

15 Hoe kom ik aan een Yuge sticker?

Easy, stuur een mailtje naar sticker@goyuge en dan sturen we je er een paar voor jou en je vrienden:)